Aktualno

Dogodek KLUBA 65+ Ljutomer!


Spoštovani starejši občani!

Vabimo Vas
na prvi dogodek KLUBA 65+ Ljutomer, ki bo v četrtek, 28.4.2016, ob 9.00 uri,
v prostorih Društva upokojencev ...

Dogodek KLUBA 65+ Razkrižje!


Spoštovani starejši občani!

Vabimo Vas
na dogodek KLUBA 65+ Razkrižje, ki bo v sredo, 20.4.2016, ob 16.00 uri,
v Knjižnici in čitalnici Razkrižje. ...
Upravljalec LAS Pri dobrih ljudeh:

Bistra hiša  Martjanci

Smart House Martjanci


Martjanci 36
9221 Martjanci


LEADER PRISTOP

Namenjen je izboljšanju razvojnih možnosti podeželja ob izkoriščanju lokalnih virov in aktivni vlogi lokalnega prebivalstva. Osnovni cilj pristopa LEADER je izgradnja lokalnih zmogljivosti, izboljšanje zaposlenosti, diverzifikacija dejavnosti na podeželju, spodbujanje lokalnega endogenega razvoja, izboljšanje upravljanja na podeželskih območjih in širjenje inovativnosti.
Pristop LEADER je namenjen vsem zainteresiranim prebivalcem podeželja, ki želijo poiskati in razviti lokalne pobude za razvoj svojega območja in sodelovati pri njihovi izvedbi. To so tako predstavniki javnih in zasebnih institucij na nacionalni, regionalni ali lokalni ravni, kot tudi vsi ostali zainteresirani člani podeželske skupnosti.

Pristop LEADER je namenjen izvajanju lokalnih razvojnih strategij. Spremljajo ga jasni in pregledni postopki, podpora ustreznih javnih služb in potrebna tehnična pomoč za prenašanje dobrih praks. Sedem temeljnih načel pristopa LEADER celovito usmerja razvoj podeželskih območij. Vsako načelo se pozitivno dopolnjuje in povezuje z ostalimi skozi celoten postopek izvajanja in ima trajne učinke na dinamiko podeželskih območij ter sposobnost reševanja razvojnih problemov.
Temeljna načela pristopa LEADER so:
1. Izdelana Lokalno razvojna strategija;
2. Pristop »od spodaj navzgor«;
3. Lokalne akcijske skupine (LAS) – javno-zasebno partnerstvo;
4. Inovativnost;
5. Povezovalni in večsektorski ukrepi oz. aktivnosti;
6. Povezovanje v mrežo;
7. Sodelovanje.
 
Obvestilo – spletni piškotki!
Na naši spletni strani, uporabljamo piškotke (angl.:cookies), ki so namenjeni / zagotavljajo, da naša stran deluje optimalno, omogočajo lažjo uporabo naše spletne strani in evidentiranje obiskovalcev. V kolikor boste kliknili »Strinjam se«, boste sprejeli / namestili vse piškotke.
Ne strinjam se